Wordpress basis beheer met Elementor

Een Wordpress website heeft net zoals een Joomla! site een backend/administrator. Op de beginpagina in de backend/administrator vind je het dashboard. Hier vind je een overzicht van o.a.: aantal berichten die je hebt geplaatst met datum van plaatsing, aantal pagina's dat je website beslaat, aantal reactie's, Zo kun je in één oogopslag  zien hoeveel berichten je hebt geplaatst, uit hoeveel pagina’s de website bestaat, hoeveel reacties er zijn achtergelaten en ga zo maar door..

Via het dashboard, aan de linkerzijde kun je grotendeels de site beheren. Ook kan een website een elementor bevatten. Dit is een paginabouwer-plugin waarmee je je hele website middels een drag & drop-editor (met een muisklik een element kunt kiezen en slepen naar de gewenste positie) in elkaar kunt zetten.
Je pagina kun je opbouwen met secties, welke verschillende elementen kunnen bevatten; van tekst tot aan een kalender. Deze kun je geheel stylen. Maar wil je bijvoorbeeld een kalenderplugin gebruiken om events te beheren, dan gaat dat via het standaard Wordpress dashboard en niet via Elementor.

Lees meer

Wordpress pagina opmaken - 1. beeldmateriaal

Draait je Wordpress website eenmaal, dan kun je vrij gemakkelijk zelf pagina’s aanpassen. Maar houd met je content rekening met SEO; zie verder mijn vorige blog over SEO en vindbaarheid in Google.

Mocht je je Wordpress site zelf willen blijven beheren, maar af en toe tegen kleine zaken aanlopen > mail of bel ons over je Wordpress vraag en we helpen je verder op weg.

Ook kunnen we je tekst even doorlopen. We checken je tekst taaltechnisch (redigeren) maar ook op SEO niveau. In deze blog richten we ons op het toevoegen van beeldmateriaal. Daarnaast wil het oog ook wat, dit kun je al bewerkstelligen door het plaatje meer lucht geven of de foto te bewerken. Hierdoor kan een pagina er al beter uitzien. Maar waar nog meer op te letten als je een foto of illustratie op je website pagina plaatst.

Lees meer

  • 1
  • 2

 

Bij ons kunt u binnen 1 week

 

uw website laten maken!

 

MAIL ONS

 

idot logo trans