ChatGPT

chatGPT

ChatGPT van het bedrijf OpenAI is zonder enige twijfel, één van de meest gebruikte AI-aangedreven tools. Dit AI-model is speciaal ontwikkeld voor het verwerken van natuurlijke taal en interactie met mensen. Deze vorm van kunstmatige intelligentie bekijkt de context en struint daarvoor het hele internet voor je af. De afkorting staat voor “Chat Generative Pre-trained Transformer". Wat betekent ChatGPT precies?:
Chat - ChatGPT is geoptimaliseerd voor gesprekken en interacties met mensen. Het is ontworpen om als virtuele gesprekspartner te fungeren.
Generatief - ChatGPT heeft de mogelijkheid om tekst te genereren op basis van de informatie die het krijgt. Dit betekent dat het in staat is om antwoorden, verhalen en andere vormen van tekst te produceren.
Pre-getraind - ChatGPT is vooraf getraind met een enorme hoeveelheid tekst van internet. Hierdoor kan het een breed scala aan onderwerpen begrijpen en bespreken.
Transformatoren - Dit verwijst naar het type neurale netwerkarchitectuur dat voor ChatGPT wordt gebruikt. Het Transformer-model is bijzonder geschikt voor het begrijpen van de context in tekst.

Wat kan ChatGPT nog niet

 1. De kennis van ChatGPT-3.5 is gebaseerd op gegevens die zijn verzameld en verwerkt tot en met september 2021. Dit betekent dat de informatie en bronnen niet up-to-date zijn met de gebeurtenissen of ontwikkelingen die hebben plaatsgevonden na die datum.
 2. ChatGPT heeft geen eigen ethisch of moreel kompas.
 3. ChatGPT heeft enig tekstbegrip en contextbewustzijn, maar worstelt met het oplossen van complexe problemen of het begrijpen van abstracte concepten.
 4. Het gaat van tekst naar tekst. Plaatjes tonen is nog niet mogelijk.
 5. ChatGPT geeft geen echte creativiteit.
 6. ChatGPT bevat nog geen audio.


Hoe ChatGPT te gebruiken?

Je voert bijvoorbeeld een vraag, een stelling of een probleem in. Deze ChatGPT-prompt is een set instructies die je aan ChatGPT geeft, zodat deze de nodige resultaten kan genereren. Omdat ChatGPT een AI (Artificiële Intelligentie) is, heeft het duidelijke instructies nodig om nauwkeurige resultaten te genereren.

Maak je ChatGPT-prompt krachtiger

 1. Stel een duidelijke afgebakende vraag.
 2. Ken een rol toe (persoon, bedrijf, functie e.d.).
 3. Vraag om een antwoord van een zekere niveau (universitair, een kind van 5 jaar, eenvoudige bewoordingen. e.d.).
 4. Geef doelgroep en/of thema op.
 5. Geef door in welke taal vorm je de reactie wilt ontvangen. Bijvoorbeeld met kopjes, zonder opsommingen, boeiende taal, e.d.
 6. Geef op in welke sfeer of gemoedstoestand je een antwoord wilt, bijvoorbeeld: een optimisch, een sarcastisch of een wervend antwoord.
 7. Voorkom lange antwoorden door tegen de chat te zeggen dat je een expert bent.
 8. Als je een advies voor een probleem wilt, kun je Chat vragen om therapeut, docent of consultant te zijn.

Voorbeelden van een ChatGPT prompt

 1. geef praktische tips
 2. vraag om een betoog
 3. schrijf een blogpost
 4. e-mail laten schrijven
 5. laat de Chat een liedje of poëzie schrijven
 6. sinterklaas gedicht
 7. vraag om een mop
 8. vraag om een driesterren recept
 9. vraag om een suggestie voor een kopje (titel) bij een alinea
 10. laat de ChatGPT een samenvatting voor je maken
 11. vraag of er een bug zit in je php, java, css code
 12. Je kunt marketeer vragen opstellen, zoals > Welke social media doelgroepen moet ik targetten voor tienerkleding?
 13. Als je marketeer bent, kun je ook hulp aan ChatGPT vragen bij een reclamecampagne. Vragen die je kunt stellen zijn: keuze doelgroep, beste slogans, welke mediakanalen je hiervoor moet inzetten, etc.
 14. Maak voor mij een SEO blog in 1000 woorden en gebruik optimale SEO keywoorden.

Pas op bij chatgpt

 1. Pas op met plagiaat men (je werkgever, docent, collega, concurrent) kan via ChatGPT opvragen of je dit via de Chatbot hebt laten schrijven.
 2. Deel geen persoonlijke, vertrouwelijke of gevoelige informatie bij het stellen van vragen aan ChatGPT. Gebruik andere gegevens hiervoor.

Wil je nog meer weten over ChatGPT?

Ga naar ChatGPT  en stel je vraag. Bijvoorbeeld: "Kun je wat meer vertellen over ChatGPT, op beginnersniveau in beknopte tekst ?". Of mail ons als je meer wilt weten over deze bot.

 

HOU ONZE UITGEBREIDE WORDPRESS BLOGS IN DE GATEN BIJ TIPPERZ.NL

 

De kunst van een website maken: van idee tot realiteit

Het creëren van een WordPress of een Joomla! website is veel meer dan alleen het bouwen van een online aanwezigheid; het is een kunstvorm op zich. Een goed ontworpen website kan een krachtig instrument zijn om ideeën te delen, bedrijven te promoten of gewoon een creatieve uitlaatklep te bieden. In deze blog nemen we je mee op een reis door de kunst van het maken van een website, van het concept tot de uiteindelijke realisatie.vr box

Het Doel en Concept

Elke kunstenaar begint met een blanco doek, en de websitebouwer begint met een leeg scherm. Het eerste en cruciale stap is het bepalen van het doel en het concept van de website. Wat wil je bereiken met je website? Is het een portfolio om je kunst te tonen, een blog om je gedachten te delen, een e-commerce site om producten te verkopen, of iets anders? Het doel bepaalt het concept en de structuur van de website.

Het Ontwerp

Het ontwerp van een website is als de compositie van een schilderij. Het moet visueel aantrekkelijk zijn en tegelijkertijd de boodschap van de site overbrengen. Kies kleuren, lettertypen en afbeeldingen die passen bij het concept van je website en de beleving die je wilt creëren voor de bezoekers. Het ontwerp moet ook responsief zijn, zodat het er goed uitziet op verschillende apparaten.

Content Creatie

Net zoals een schrijver de woorden zorgvuldig kiest, moet je als website-eigenaar aandacht besteden aan de inhoud. Schrijf boeiende en informatieve teksten, en voeg afbeeldingen, video's of andere media toe om je boodschap te versterken. Goede content is de sleutel tot het aantrekken en behouden van bezoekers.

Technische Implementatie

Achter de schermen vereist het maken van een website technische kennis. Kies een platform dat past bij je behoeften, zoals WordPress of Joomla!. Optimaliseer de laadsnelheid, zorg voor beveiliging en configureer SEO-instellingen om ervoor te zorgen dat je website vindbaar is in zoekmachines.

Testen en Feedback

Kunstenaars vragen vaak om feedback op hun werk, en websitebouwers zouden dat ook moeten doen. Test je website op verschillende browsers en apparaten om ervoor te zorgen dat alles goed werkt. Vraag vrienden, collega's of betaalde testers om feedback over de gebruikerservaring en eventuele problemen te identificeren.

Lancering

Het moment van de waarheid komt wanneer je je website lanceert. Publiceer je werk voor de wereld om te zien. Zorg ervoor dat je alle details hebt gecontroleerd en dat je klaar bent om bezoekers te verwelkomen.
Evolutie en Onderhoud

Net zoals kunst zich ontwikkelt, zal ook je website dat doen. Blijf je website updaten met nieuwe inhoud, functies en ontwerpverbeteringen. Luister naar de feedback van je bezoekers en pas je website aan om aan hun behoeften te voldoen.

Het maken van een WordPress of Joomla! website is een kunst op zich, waarbij creativiteit, technische vaardigheden en strategisch denken samenkomen. Het is een voortdurende reis van concept tot realiteit, waarbij elke stap een kans biedt om je kunstwerk te verfijnen en te verbeteren. Dus, ga aan de slag en laat je artistieke kant schitteren in de digitale wereld.

Spieken bij de Wordpress buren / concurrenten

Heb je een Wordpress website gezien en dat is nou precies wat jij ook wilt? Niet alleen de uitstraling maar ook de functionaliteiten?

Ga dan naar deze site arrow down

WordPress Theme Detector

 1. Type de url van die site in
 2. En je krijgt een overzicht van de meeste onderdelen die geinstalleerd zijn op die website. Van template tot aan plugins.
 3. Ook zie je het hostingbedrijf van de website
 4. Keywords en informatie van backlinks tref je hier ook aan. Alleen ze moeten toch ook ergens aan verdienen. Dus vind je hier een selectie van. Wil je meer informatie dan kan dit via een betaalde versie.
 5. Pas op voor reclame, dat je niet denkt wat een mooie template. Ik ga dit aanschaffen. Want soms willen ze bijvoorbeeld een reclame zoals Divi er tussen plaatsen.

Wordpress basis beheer met Elementor

Een Wordpress website heeft net zoals een Joomla! site een backend/administrator. Op de beginpagina in de backend/administrator vind je het dashboard. Hier vind je een overzicht van o.a.: aantal berichten die je hebt geplaatst met datum van plaatsing, aantal pagina's dat je website beslaat, aantal reactie's, Zo kun je in één oogopslag  zien hoeveel berichten je hebt geplaatst, uit hoeveel pagina’s de website bestaat, hoeveel reacties er zijn achtergelaten en ga zo maar door..

Via het dashboard, aan de linkerzijde kun je grotendeels de site beheren. Ook kan een website een elementor bevatten. Dit is een paginabouwer-plugin waarmee je je hele website middels een drag & drop-editor (met een muisklik een element kunt kiezen en slepen naar de gewenste positie) in elkaar kunt zetten.
Je pagina kun je opbouwen met secties, welke verschillende elementen kunnen bevatten; van tekst tot aan een kalender. Deze kun je geheel stylen. Maar wil je bijvoorbeeld een kalenderplugin gebruiken om events te beheren, dan gaat dat via het standaard Wordpress dashboard en niet via Elementor.

Lees meer: Wordpress basis beheer met Elementor

Wordpress pagina opmaken - 1. beeldmateriaal

Draait je Wordpress website eenmaal, dan kun je vrij gemakkelijk zelf pagina’s aanpassen. Maar houd met je content rekening met SEO; zie verder mijn vorige blog over SEO en vindbaarheid in Google.

Mocht je je Wordpress site zelf willen blijven beheren, maar af en toe tegen kleine zaken aanlopen > mail of bel ons over je Wordpress vraag en we helpen je verder op weg.

Ook kunnen we je tekst even doorlopen. We checken je tekst taaltechnisch (redigeren) maar ook op SEO niveau. In deze blog richten we ons op het toevoegen van beeldmateriaal. Daarnaast wil het oog ook wat, dit kun je al bewerkstelligen door het plaatje meer lucht geven of de foto te bewerken. Hierdoor kan een pagina er al beter uitzien. Maar waar nog meer op te letten als je een foto of illustratie op je website pagina plaatst.

Lees meer: Wordpress pagina opmaken - 1. beeldmateriaal

desktop - tablet - mobiel

Alle door ons gemaakte Websites en Webapplicaties zijn van responsive design - dit verwijst naar een ontwerpaanpak waarbij de site of applicatie zich automatisch aanpast aan verschillende schermformaten en apparaten. Het doel van responsive design is om een optimale gebruikerservaring te bieden, ongeacht of de website wordt bekeken op een desktopcomputer, laptop, tablet of smartphone.

6 redenen waarom u het beste uw website in wordpress kunt laten maken.

10 redenen waarom u uw website laat maken door een klein bureau als idots in Den Haag.