Een mooie website, maar waar blijven de klanten?

idots zandloper

< 1 minuut

U, met een website die gevonden wil worden:
"Leuk hoor! Mijn website voldoet aan al mijn eisen. Ook is de uitstraling van mijn website van deze tijd en spreekt het mijn doelgroep aan. De bezoeker die mij nog niet kent, zal mijn bedrijf zien als een betrouwbare en serieuze partner.

Gelukkig heb ik samen met mijn website bouwer de teksten logisch ingedeeld en zodoende is de informatie makkelijk vindbaar op mijn site. De bezoeker kan horizontaal navigeren via de menuknoppen bovenaan. Maar ook door verticaal te scrollen, zien ze wat ik doe en wat ik voor ze kan betekenen. En mochten ze uiteindelijk de gewenste informatie toch niet direct kunnen vinden, dan krijgen ze wel via de zoekfunctie bovenaan de informatie op een presenteerblaadje aangeboden.

Mijn vaste klanten weten mij snel te vinden, zelfs als ze mijn naam niet meer precies weten. Even Googlen met een gooi in de goede richting van mijn naam, aangevuld met mijn dienstverlening en plaatsnaam en  daar zullen ze me vinden op 1 van de eerste pagina’s van Google." 

 We nemen mijn bedrijf idots als voorbeeld: Als mijn klant mijn bedrijfsnaam niet goed onthouden heeft en bijvoorbeeld zoekt op:
“website maken” “Idols” Den Haag” OF “website maken” “Idos” Den Haag”.

Dan komt idots toch op de eerste pagina in de Google resultaten voor.

 
Mijn vaste klanten complimenteren me met mijn mooie site. Maar HELP, ik krijg maar geen nieuwe klanten. Dat was toch eigenlijk wel de bedoeling van mijn nieuwe site. Wat moet ik met zo’n mooie website, terwijl nieuwe klanten mij niet eens weten te vinden? Ze zoeken op mijn dienstverlening en plaatsnaam maar ik kom niet eens voor op de eerste tien pagina’s van Google.

idots seo google

SEO - Gevonden worden in GoogLe

SEO is het optimaliseren van (mobiele) websites en apps voor mensen die zoekmachines gebruiken. In deze blog houd ik het op natuurlijke (of organische) zoekresultaten van de zoekmachines. Dus niet middels advertenties.

Gevonden worden lijkt makkelijk. Maar er komt net iets meer bij kijken dan je denkt. Begin goed met je website. Met alleen goede SEO teksten ben je er nog niet helaas. Als je site technisch niet op orde is, door bijvoorbeeld slechte HTML-codes kan dit al een negatief effect hebben op de ranking. De zoekmachinerobots moeten wel op je website kunnen komen.
Daarnaast is de laadtijd ook zeer belangrijk, is je site traag dan komt dit niet ten goede van de vindbaarheid.

Wij helpen je graag bij het goed vindbaar maken van je website. Heb je al een site, dan zullen we ons met name op de teksten en laadtijd concentreren. Wij zorgen er daarnaast uiteraard voor dat jouw tekst nog relevant is om te lezen. Niet alleen voor jou en de lezer prettig, maar ook vindt Google dit interessant. Google houdt namelijk bij in hoeverre jouw lezer jouw content aantrekkelijk vindt. Als de lezer op je site komt, maar ook snel weer vertrekt, zal Google dit aanmerken als een minder relevante pagina. Oftewel, je webpagina zal dan ook niet hoog komen in de zoekresultaten.

We zijn een klein en persoonlijk webbureau gevestigd in het zeeheldenkwartier in Den Haag.

 

 

 

 

website laten maken in den haag

wordpress of joomla

 

 

MAIL ONS

 

idot logo trans