Wordpress pagina opmaken - 1. beeldmateriaal

Draait je Wordpress website eenmaal, dan kun je vrij gemakkelijk zelf pagina’s aanpassen. Maar houd met je content rekening met SEO; zie verder mijn vorige blog over SEO en vindbaarheid in Google.

Mocht je je Wordpress site zelf willen blijven beheren, maar af en toe tegen kleine zaken aanlopen > mail of bel ons over je Wordpress vraag en we helpen je verder op weg.

Ook kunnen we je tekst even doorlopen. We checken je tekst taaltechnisch (redigeren) maar ook op SEO niveau. In deze blog richten we ons op het toevoegen van beeldmateriaal. Daarnaast wil het oog ook wat, dit kun je al bewerkstelligen door het plaatje meer lucht geven of de foto te bewerken. Hierdoor kan een pagina er al beter uitzien. Maar waar nog meer op te letten als je een foto of illustratie op je website pagina plaatst.

Beeldmateriaal - Formaat

Alleen maar droge tekst werkt niet, dat is saai en spreekt niet tot de verbeelding. Daarom adviseren we altijd om je tekst te ondersteunen met beeldmateriaal. Zet er dan ook materiaal op van goede kwaliteit, met inachtneming dat het plaatje of foto niet te zwaar is. En zorg ervoor dat de foto op alle devices (smarthphone, pc, laptop, tablet) netjes vertoond wordt.

 

idots logo korrelig 2

 

Te grote, te zware afbeeldingen (bestandsgrootte) maken je website traag. Te kleine afbeeldingen worden korrelachtig als je deze uitvergroot.
De bestandsgrootte is het ‘gewicht’ van de afbeelding en wordt uitgedrukt in Kb(kilobytes) of Mb (megabytes).

 

Hou de volgende formaten aan voor je website

Maximaal formaat van 1920 x 1080 pixels
Maximale bestandsgrootte 2 megabytes

 

  • 1/2 pagina > ca. 570 pixels
  • kleine foto > ca. 200 pixels breedte
  • middelgrote foto > ca. 300 pixels breedte
  • iconen of thumbnails > ca. 150 of 250 pixels

 

Aan te raden is om afbeeldingen al te verkleinen voordat je ze uploadt naar de server van je website. Dat kun je doen met fotobewerkingssoftware zoals Photoshop, GIMP, IrfanView. Het bestandsformaat van je foto of illustratie kan ook een verschil maken in gewicht; .jpg geeft je een iets lichter bestandsformaat dan .png. Wil je echter een transparante achtergrond dan moet je voor .png kiezen.

smartphone oudeman babyControleer de afbeeldingen ook op mobiel. Als de afbeelding uit kleine details bestaat, is het hoogst waarschijnlijk niet meer mobielvriendelijk. In dat geval kun je er beter voor kiezen om een andere afbeelding voor je mobiel te gebruiken. Of anders de afbeelding op je smartphone achterwege laten.

Wanneer je de foto plaatst op je site is het belangrijk om ook direct de zogenaamde 'Title' en 'Alt' tags mee te geven. Dit kun je na uploaden op je Wordpress site opgeven. Geef daarnaast een logische naam aan je beeldmateriaal en denk ook weer aan SEO trefwoorden. Maar het bestand moet ook weer makkelijk terug te vinden zijn in je mediabibliotheek.

Beeldmateriaal - bron

Je hebt nog wat zelfgemaakt foto's op je mobiele telefoon staan, dat is mooi. Maar als de kwaliteit ondermaats is, kun je dit beter nalaten.
Huur een fotograaf of illustrator in of probeer beeldmateriaal te verkrijgen van de producent. Maar zorg er voor dat je rechtenvrije foto's op je website plaatst. Je kunt ook betaalde of gratis foto's halen van stockfoto's websites. Als je voor de gratis foto's gaat, lees dan de licentievoorwaarden goed. Beeldmateriaal mogen niet altijd per definitie bewerkt wordzakenManenVrouwen verklen.

En wat betreft de uitstraling, nep Amerikaans trekken Hollanders niet zo goed. 

 

Wil je nog meer advies? Of heb je na het maken van je pagina een kritische blik nodig, dan kun je terecht bij onze

Wordpress Helpdesk

den haag

Je kunt bellen of mailen voor een vraag of probleem.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

website laten maken in den haag

wordpress of joomla

 

 

MAIL ONS

 

idot logo trans