Wordpress basis beheer met Elementor

Een Wordpress website heeft net zoals een Joomla! site een backend/administrator. Op de beginpagina in de backend/administrator vind je het dashboard. Hier vind je een overzicht van o.a.: aantal berichten die je hebt geplaatst met datum van plaatsing, aantal pagina's dat je website beslaat, aantal reactie's, Zo kun je in één oogopslag  zien hoeveel berichten je hebt geplaatst, uit hoeveel pagina’s de website bestaat, hoeveel reacties er zijn achtergelaten en ga zo maar door..

Via het dashboard, aan de linkerzijde kun je grotendeels de site beheren. Ook kan een website een elementor bevatten. Dit is een paginabouwer-plugin waarmee je je hele website middels een drag & drop-editor (met een muisklik een element kunt kiezen en slepen naar de gewenste positie) in elkaar kunt zetten.
Je pagina kun je opbouwen met secties, welke verschillende elementen kunnen bevatten; van tekst tot aan een kalender. Deze kun je geheel stylen. Maar wil je bijvoorbeeld een kalenderplugin gebruiken om events te beheren, dan gaat dat via het standaard Wordpress dashboard en niet via Elementor.

 1. Wil je inloggen dan is dit meestal domeinnaam.nl/wp-admin of domeinnaam.com/wp-admin
 2. Klik linksboven op de icon met het huisje, je krijgt dan de site live te zien.
 3. Bovenaan de live site is een zwarte balk bijgekomen.
 4. Nu hoef je alleen naar de pagina te navigeren die je wilt aanpassen.
 5. Klik dan in de zwarte balk op “Bewerk met elementor”. Zie nu verder instructie “pagina bewerken”
  1. Als je je handeling (zie overige onderdelen in deze instructie) hebt verricht:
   en je wilt weer een nieuwe pagina aanpassen. Ga middels het hamburgermenu linksboven naar dashboard en begin weer met stap 2 OF
  2. je wilt iets anders verrichten dan een bestaande pagina bewerken/sectie stylen. Bijvoorbeeld je wilt een event aanmaken in de kalender of een nieuw menu-item aanmaken/bewerken. Ga middels het hamburgemenu linksboven naar dashboard en van daar uit kun je verder navigeren.

NB: Als je een melding krijgt of je de pagina wilt verlaten, kun je deze bevestigen.

website laten maken in den haag

wordpress of joomla

 

 

MAIL ONS

 

idot logo trans