Joomla Nieuwsbrieven met RSMail

Hieronder treft u een handleiding hoe u de nieuwbrieven kunt inrichting met component "RSMail". Let op: tegenwoordig kunt u ook heel goed met Mailchimp uw nieuwsbrief versturen.

1. Inloggen

Ga via je browser naar je website, www.uwdomeinnaam.extensie/administrator (bijvoorbeeld: www.pietje.nl/administrator). En voer op het welkomstscherm je inloggegevens in.

Gebruikersnaam: toegezonden door idots
Wachtwoord: toegezonden door idots

 1. Componenten
 2. RSNews

2. Handmatig abonnee invoeren

OPTIE A
Klik op:

 1. lijsten
 2. x abonnees
 3. nieuw
 4. gegevens invoeren
 5. juiste lijst kiezen!
 6. toepassen

Je krijgt de mogelijkheid tot invullen van meer gegevens, zoals bijvoorbeeld voor- en achternaam (is niet altijd aanwezig). Houd er rekening mee dat niet automatisch een bevestigingsmail wordt verstuurd. Dus abonnee krijgt geen mogelijkheid om daadwerkelijk akkoord te geven op toezending van de nieuwsbrief. Tenzij je kan aantonen dat abonnee ooit akkoord is gegaan.

OPTIE B
Je kunt de abonnee ook op de website zelf invoeren. Dan ontvangt abonnee wel bevestiging.

3. Nieuwsbrief maken op basis van template

We gaan er even van uit dat er al een template (zie dit als een soort briefpapier) aanwezig is. En nu gaan we informatie op deze template zetten.

 1. berichten
 2. van template, maak keuze
 3. met content vullen en opmaak
 4. toepassen

4. Nieuwsbrief online plaatsen

Als je je nieuwsbrief hebt afgemaakt en verstuurd naar je abonnees, zodat ze deze in de mail ontvangen, kun je er ook voor kiezen om de nieuwsbrief online te plaatsen.
Uiteraard moet je dan wel een nieuwsbrief toepassing hebben, die is gekoppeld aan je website. < Mocht je nog geen nieuwsbrief koppeling hebben en je hebt een Joomla website, daar voert idots dit graag voor je uit >

Nieuwsbrief uit RSMail kopieren naar Artikel
voor online plaatsing op website

 1. Ga naar RSMail.
 2. Berichten.
 3. Open de nieuwsbrief die je online wilt plaatsen.
 4. Ga in de edior staan.
 5. Kies icon "edit code".
 6. Ctrl A (markeer alles), Ctrl C (kopieer het gemarkeerde), open je kladblok en plaats voor de zekerheid ook hier een kopie met Crl V (plaats het gekopieerde gedeelte). Bewaar dit kladblok bestand: "Archief", "Bewaar als" en geef deze een naam. Je hoeft deze nog niet te sluiten. Dat kun je doen als je helemaal klaar bent.

Nieuwsbrief van RSMail plaatsen in Artikel
voor online plaatsing op website

 1. Ga naar artikelbeheer.
 2. Je maakt een nieuw artikel aan of ... nog makkelijker ...
 3. Je maakt een kopie (zodat je dezelfde instellingen hebt) van de vorige nieuwsbrief die al online staat. Dit door je door er een "vinkje" ervoor te plaatsen en te klikken op "kopieren". Onthou de ID van deze originele nieuwsbrief.
  Tip voor het snel vinden van vorige nieuwsbrieven: heb je te veel artikelen, filter dan op een trefwoord. Of als de nieuwsbrieven gecategoriseerd zijn, klik dan op "selecteer categorie" en kies dan bijvoorbeeld "nieuwsbrieven".
 4. En ga de kopie (die met een nieuwe ID) bewerken.
 5. Check of je nog wat zaken wilt veranderen, zoals bijvoorbeeld "auteurnaam"
 6. Geef deze een nieuwe naam. Bijvoorbeeld, zoals je hem al in RSMail "berichten" benoemd hebt.
 7. Ga in de editor staan.websites-geheugensteuntje
 8. Klik op "edit code".
 9. Ctrl V (als het goed is staat dit nog in je geheugen), gaat dit niet goed ... ga dan naar je kladblok waar je de HTML-code hebt geplaatst; klik hierin op Ctrl A, Ctrl C. Ga weer naar je "edit code"; Ctrl A en Ctrl V.
 10. Klik op udate.
 11. Als het goed is zie je nu dezelfde nieuwsbrief uit RSMail, maar dan nu heb je hem geplaatst in een artikel.
 12. Opslaan en klaar. Wil je deze eerst nog checken, zodat niemand het online nog ziet. Klik na het opslaan een paar keer op "publiek", zodat je "geregistreerd" ziet staan. Heb je nog geen inlogpagina, zodat jij (als geregistreerde) deze pagina wel online ziet, lees dan onderdeel "Online inlog aanmaken"

Terugkomend op het online plaatsen van je nieuwsbrief. Meestal wordt je nieuwsbrief als template verstuurd, dat wil zeggen dat er bijvoorbeeld plaatjes en achtergronden zichtbaar zijn. Soms staat het niet mooi om de achtergond van de template nieuwsbrief ook online te tonen omdat dit in de site te druk gaat worden. Want op je site heb je immers ook een boven- en onderzijde en een achtegrond.  Je kunt er dan voor kiezen om de nieuwsbrief zonder achtergrond in je site te zetten. Of je verwijdert alleen logo, omdat deze al op je site staat. Maar hoe doe je dit?

Verwijderen van images en achtergronden

 1. Ga in je editor staan van het artikel / nieuwsbrief waarvan je images en/of achtergronden wilt verwijderen.
 2. Je wilt bijvoorbeeld een bovenplaat / image (zoals een logo) en onderplaat (een footer met bijvoorbeeld informatie die ook al op je website staat) deleten.
 3. Het verwijderen van plaatjes, doe je simpelweg door er op te staan en te klikken met je rechtermuis knop en "deleten".
 4. Wil je van je achtergrondkleuren af, dan kun je dit realiseren door naar "tabel of cel" "eigenschappen" te gaan en dan naar geavanceerd. Als hier een kleurcode staat, kun je deze verwijderen.
 5. Lukt dit niet ga dan kijken in je "edit code". Zie verder Voorbeeld 1 en 2

 

VOORBEELD 1

Verwijderen van Achtergrond kleur

Kies in de editor de "edit code" icon. En verwijder de background die je niet meer online wilt zien.
In dit voorbeeld, willen we backgroundkleur "#ece3d2" verwijderen. Zoek met Ctrl F  op deze code #ece3d2 (dit is een creme achtige kleur). Deze kan overal zitten. Hieronder een drietal voorbeelden waar je de background terug kunt vinden.

1. <td style="text-align: right; background-color: #ece3d2; width: 576px; border: 1px solid #990000;"><span style="font-size: 12pt;"><strong>&nbsp;</strong></span><span style="font-size: 10pt;"><br /></span>
2. <table style="width: 600px; height: 124px; background-color: #ece3d2; border: 0pt solid #990000;" align="center" border="0" cellpadding="8">
3. <td bgcolor="#ece3d2" width="40">

 

VOORBEELD 2

Verwijderen van Achtergrond images.
Kies in de editor de "edit code" icon. En verwijder in de code de plaatjes.


Je ziet hieronder dat je alleen de achtergrond (background) plaatjes (x.jpg) weghaalt.


<table background="http://www.x/x/x.jpg" border="0" cellpadding="20" cellspacing="0" width="100%">

****

<table style="width: 656px; background: url(http://www.x/x/x.jpg);" align="center" border="0" cellpadding="0"cellspacing="0">

****

<table style="height: 124px; background: url(http://www.x/x/x.jpg);" align="center"bgcolor="#ece3d2" border="0" cellpadding="8" height="124" width="600">

 

Bij ons kunt u binnen 1 week

 

uw website laten maken!

 

MAIL ONS

 

idot logo trans