Foutmelding pagina aanmaken in Joomla

Een internetbezoeker kan op een niet bestaande pagina terecht komen:

 1. vanwege een dode link. De link (lees url) klopte misschien voorheen wel, maar de pagina bestaat niet meer. Stel iemand heeft op een soort startpagina een vermelding geplaatst maar deze staat nog steeds gelinkt aan een pagina, die al lang verwijderd is. Men klikt op de link maar het loopt dood; hij bestaat niet meer. Dit hoeft uiteraard niet vanuit een externe website te zijn, dit kan ook een interne link zijn.
 2. vanwege een verkeerde ingevoerde url in de url balk door de internet(be)zoeker, bijvoorbeeld idots.nl/informatiex in plaats van idots.nl/informatie.

Het is gebruikersvriendelijker en daarom overzichtelijker voor de internetbezoeker dat hij een pagina gepresenteerd krijgt waarmee hij toch verder zijn zoektocht kan vervolgen. Zo ook is het in belang van het bedrijf dat achter de website zit. U wilt immers geen (potentiƫle) klanten kwijt raken.

AANMAKEN VAN EEN FOUTMELDING PAGINA

 1. U maakt een artikel aan en plaatst daarin de informatie die u wilt tonen als iemand op een pagina van uw website belandt die niet (meer) bestaat. Een voorbeeld van een foutmelding pagina vindt u door bijvoorbeeld hier op te klikken idots.nl/xx
 2. Via SFTP of bestandenbeheer in uw DirectAdmin kijkt u waar de error.php staat. Let op er zijn error.php op diverse plekken in de mappen. Meestal is deze error.php wel te vinden in map van de template zelf. Niet te vinden? Google op: templatenaam en/of fabrikant en error.php.
 3. Download het bestand via SFTP of ga naar bestandenbeheer in uw DirectAdmin. Of wijzig dit ter plekke.
 4. Maak voor de zekerheid een kopie van het origineel van error.php!
 5. En plaats de onderstaande tekst in dit bestand en verander het nummer "18" in het nummer van uw artikel id. En upload het bestand weer. Tenzij uiteraard u dit ter plekke al heeft uitgevoerd:


 • <?php defined( '_JEXEC' ) or die;

           if (($this->error->getCode()) == '404') {
            header('Location: /index.php?option=com_content&view=article&id=18');
            exit;
           }
  ?>


   

  Lukt het niet
  om een foutmeldingpagina aan te maken?

  laat ons u helpen!

   

   

  Bij ons kunt u binnen 1 week

   

  uw website laten maken!

   

  MAIL ONS

   

  idot logo trans