Kalender

Een Joomla kalender heeft diverse nuttige toepassingen. U kunt bezoekers laten zien wanneer een dienstverlening (workshop of training) of product beschikbaar is. Maar ook kunt u uw doelgroep de gelegenheid geven om een afspraak in te plannen.

Verzorgt u events dan kunt u haast niet zonder een Event kalender. U kunt met een Event plugin op verschillende wijze uw event tonen. Bijvoorbeeld: op locatie, op thema, de meest populaire event, of onlangs toegevoegde, enzovoort. Met doorklikken kan uw klant meer details tot zich nemen of de daarbij horende documentatie te downloaden. En wilt u uw klant de mogelijkheid bieden om meteen een vraag te kunnen stellen dat kunt u een toepassing koppelen zoals een chatprogramma of een formulier op uw website. Een Joomla en soms ook een Wordpress kalender kunt u dus koppelen aan vele andere toepasingen.

En bent u heel marketingbewus dan kunt u aan de kalender zo inrichten dat uw klant met één klik zich meteen kan inschrijven voor een event of kaartjes kan bestellen en betalen.

Uiteraard kunt u ook kiezen voor een online kalender zoals Google. Echter is dit totaal niet website (lees bedrijf en klant) en zoekmachine vriendelijk. Deze kalender gaat via een Iframe (een verwijzing naar een venster van Google) en kan niet goed geintegreerd worden met de meeste gangbare CMS-en.U zit vast aan een aantal standaard lay-outs van Google, waardoor de klant een onrustig beeld krijgt binnen uw eigen huisstijl. Ook is de mobiele weergave van iFrames niet netjes.
Daarnaast is het niet SEO gericht. De zoekmachines verwijzen niet naar uw website maar naar Google Calendar website. U kunt wel een knop toevoegen met de mogelijkheid dat uw klanten events kunnen opslaan in hun Google Calendar of iCal.

 

Bij ons kunt u binnen 1 week

 

uw website laten maken!

 

MAIL ONS

 

idot logo trans