idots & don'ts Websites

E-mailadressen aanmaken

U heeft een hostingbedrijf uitgekozen en uw website draait. Nu nog 1 of meerdere mailadressen aanmaken. In de DirectAdmin doet u dit als volgt:

Schermafbeelding 2018 10 16 om 13.16.48

directadmin mailadres2

  • klik op POP3 / IMAP e-mail accounts
  • vul een naam in voor @
  • hier kunt u een gekozen wachtwoord invoeren. Indien u het systeem een wachtwoord wilt laat genereren, klikt u op "willekeurig".
  • voor de opslagruimte (Email Quota) kunt u een 0 invoeren zodat hier geen limiet aan vast zit.
  • klik op "maak" en een emailaccount is aangemaakt.

    Schermafbeelding 2018 10 16 om 13.19.05

  • via Webmail kunt u uw mail bekijken, opmaken, versturen en verwijderen. Maar u kunt daarnaast ook uw mailaccount aanmaken op uw pc / tablet / Mac / mobiel

     

 

   

mail met een niet bestaand mailadres toch ontvangen

Schermafbeelding 2018 10 16 om 13.36.53

Schermafbeelding 2018 10 16 om 13.36.15

Soms wordt door iemand een fout gemaakt in de naam (niet domeinnaam, maar het gedeelte voor @) bij het invullen van het veld "aan" in de mail; bijvoorbeeld in plaats van

Via  Catch-all e-mail geeft u aan naar welk adres deze mail met het niet-bestaand e-mailadres naar toe gestuurd moet worden, zodat u deze mail ook ontvangt/ziet. Het beste kunt u hiervoor gebruiken.

Uiteraard is de kans groter dat u op deze wijze meer SPAM ontvangt, maar dit kunt u via Spamassassin instellingen en SPAM filters aanpakken.

directadmin spam1

IMAP OF POP

Bij IMAP blijft de mail op de server staan en haalt u een kopie naar u toe (uw pc / tablet / apple / mobiel). U kunt met verschillende apparaten uw mail bekijken. De inhoud van de mailbox, ook de verzonden mails, zijn op elke computer / telefoon hetzelfde. Nadelen van IMAP zijn: verbinding met internet is noodzakelijk en de server kan snel vol lopen.

Met POP haalt u de mails naar u toe. Deze staan dan niet meer op de server. U kunt overigens wel instellen, dat u uw bericht voor een x periode op de server wilt bewaren. Deze optie treft u in uw mailaccount bij bijvoorbeeld "geavanceerd" of "accountinformatie". Bij POP is het voordeel dat er een korte verbinding is om de mail van de server te halen. De server loopt minder snel vol dan bij IMAP het geval is.

 

 

Bij ons kunt u binnen 1 week

 

uw website laten maken!

 

MAIL ONS

 

idot logo trans