idots & don'ts Websites

Joomla Hallelujah

Met Joomla! heeft u een website inclusief CMS. Joomla! is een Open Source systeem, oftewel de techniek is gratis. Omdat Joomla! het meest gebruikte CMS is, heeft het voor particulieren en bedrijven veel voordelen om de website in Joomla! te laten bouwen of te laten omzetten.

Nostalgie?

Vroeger had je geen verkeersdrempels, maar wel filevorming van webdesigners en bouwers. En als je eenmaal als opdrachtgever tussen deze bedrijfjes in die file stond, dan zat je gegarandeerd vast en was er geen vluchtstrook of afrit te bekennen! Via omwegen, tolpoortjes en een nieuwe auto verder, kon je eindelijk uit die file komen.

Moraal van dit verhaal is: als je website eenmaal door een bureau was gemaakt, dan was het moeilijk om de website te verhuizen. Want je maakte gebruik van het Content Management Systeem van het webbureau en aan de hand van licentie mocht je gebruik maken van dit systeem. Je kon dan wel je website verhuizen, maar dan zonder CMS waarvoor je wel betaald had.

Niet alleen het verhuizen kon problemen opleveren maar ook aanpassingen of uitbreiding (met modules en scripts) van je website. Was je niet tevreden of vond je het te duur worden, dan werd het je haast onmogelijk gemaakt om dit uit te besteden aan een ander bedrijf. Je was namelijk geen eigenaar van de techniek! Tenzij je het geen probleem vond om je website opnieuw te laten bouwen, dan was er geen vuiltje aan de lucht.

Het klinkt een beetje cynisch, maar het was ook wel een beetje de tendens tot 2 jaar geleden. Jammergenoeg zijn er nog bureaus die zo werken, dit zijn meestal bureaus die niet met Joomla!, Drupal of Wordpress werken.

Hallelujah Joomla!

U zit bij Joomla! namelijk niet zo snel aan de maker (webdesigner, techneut, bouwer) vast. Misschien wel aan de vormgever, maar er mag geen beslag gelegd worden op de basis Joomla! techniek.

Joomla! wordt namelijk verspreid onder de GNU General Public License versie. Als uw website geen bijzonder maatwerk betreft, bent en blijft u de eigenaar van uw website! Daar is Joomla! ook voor bedoeld. Voor vormgeving van logo en huisstijl, is dat soms een ander verhaal. Maar vraag dit goed na.

Do’s en Dont’s

Het liefst maakt idots uw website. Maar mocht u toch doen besluiten om het elders uit te besteden. Let dan op het volgende:

  • Laat uw website elke keer updaten met de nieuwste stabiele versie van Joomla! Het beste kunt u dit door een professioneel bureau laten uitvoeren (zoals idots ;)). Als uw site geen maatwerk is, dan kunt u het goed zelf realiseren.
  • Backups hoeft u niet uit te besteden, dit kunt u echt heel goed zelf uitvoeren. Voor de zekerheid kunt u na het maken van een backup (Akeeba Backup), het backup bestand nog eens downloaden naar uw eigen server, pc of notebook. Door te klikken op “archive”.
  • Het beste kunt u ook SEO gelijk laten uitvoeren door ons of een ander bureau die de website maakt. Dit gaat namelijk in 1 ruk door, omdat Search Engine Optimization verweven is in de techniek, tekst, beeldmateriaal, titelpagina, aliassen, en de metadatagegevens per artikel. De algemene instelling (Metadatagevens voor de gehele site en SEFurls) kunt u zelf uitvoeren. Het is echt zonde als u dit achteraf laat realiseren.
  • SEO webtekst kunt u ook goed zelf schrijven, tenminste als u de taal redelijk beheerst. Maar vraag wel naar de belangrijke keywords die u het beste kunt opnemen in uw tekst. Het is echt onnodig om hier een dure marketingbureau voor in te schakelen. Vraag idots! U betaalt een eenmalig bedrag en als u uw website geheel uitbesteedt aan idots, krijgt u automatisch algemene SEO tips voor uw tekst mee.

 

Bij ons kunt u binnen 1 week

 

uw website laten maken!

 

MAIL ONS

 

idot logo trans